Общ брой галерии: 6

Василица

На 13 януари 2017 г. в Галерия „Средец” на Министерството на културата, бул. „Ал. Стамболийски” № 17, се състоя традиционен празничен концерт по повод честването на празника на ромската общност – „Василица”. Организатори на събитието са Министерството на културата, Столична община – Дирекция „Култура”, Район „Красна поляна”, читалище „Стоянка Соколова – 1999” и инициативен комитет от неправителствени ромски организации.

В отбелязването на празника на ромската общност се включиха със свои изпълнения певецът Джаго, Танцов състав за етно и народни танци „Дежа“ и оркестър при Народно читалище  „Стоянка Соколова – 1999”, Оркестър „Сайме“, както и младият певец Юлиян Илиев.

Честита Коледа и весела Нова година!

Район „Красна поляна” Ви пожелава:

Честита Коледа и весела Нова година!

Една вълшебна Коледа, изпълнена с много приятни емоции и незабравими преживявания!

Една по-щастлива, весела и изпълнена с успехи Нова година!

 Иван Чакъров

Кмет на район ”Красна поляна”

Благотворително коледно представление

На 20 декември 2016 г. от 11:00 часа в театър „Ателие – 313“ се състоя традиционното коледно тържество за децата сираци от район „Красна поляна“. Присъстваха общо 50 деца от училищата в района. Те изгледаха с интерес пиесата „Клоунът и неговите деца“.

Г-н Николай Вушовски (зам.-кмет на район „Красна поляна“) поздрави учениците за предстоящите празници, като им пожела през новата година да са здрави и ученолюбиви. След края на представлението на децата бяха раздадени торбички с подаръци и лакомства, любезно предоставени от магазини „Фантастико“ и сладкарници „Пчела“.

Петровден – празник на район „Красна поляна“

На 28 и 29 юни (Петровден) в парк „Лебеда“ се отбеляза празника на район „Красна поляна“. На събитието присъстваха жители и гости на района, а за доброто настроение на малки и големи се погрижиха изпълнителите от формация „Брага“, както и актьорите от театър „Ателие 313“.

Откриване на Център за почасово предоставяне на услуги за хора с увреждания

На 16 юни 2016 г. бе открит и осветен Център за почасово предоставяне на услуги за хора с увреждания. На събитието присъстваха гости от Министерството на труда и социалната политика, както и представители от съседни райони.

Облагородяване на междублокови пространства

Поздравления към всички, включили се в инициативата по пролетното почистване и облагородяване на междублоковите пространства на територията на район ”Красна поляна”!

Иван Чакъров

Кмет на район ”Красна поляна”

­