Уважаеми граждани,

Тук ще намерите полезна информация по въпроси, свързани с управлението на общите части на сгради в режим на етажна собственост, както и правата и задълженията на собствениците, ползвателите и обитателите на самостоятелни обекти или на части от тях, уредени в Закона за управление на етажната собственост.

Програма за саниране на сгради с финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост – „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“, като предвидените средства по нея са в размер на 1 129 881 600 лева с включен ДДС.

 В Националния План за възстановяване и устойчивост (НПВУ) са разработени набор от реформи и проекти. В рамките на стълб „Зелена България“ е предвиден проект в сферата на жилищния сектор, целящ повишаване на енергийната ефективност в многофамилните сгради, като с него се цели, чрез изпълнение на мерки за енергийна ефективност, да се подобрят условията на живот на домакинствата, да се повиши качеството на живот на цялото население и бъдещите поколения във връзка с намалелите емисии на парникови газове.

В изпълнение на тази инвестиция от НПВУ, Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) публикува за обществено обсъждане проект на Насоки за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – eтап I” в която общините са определени като Водещи партньори (ВП)/администратори на безвъзмездна финансова помощ (БФП).

На 15 ноември в 13.00 часа в кабинета на кмета на район „Красна поляна“ беше подписан меморандум за сътрудничество между партньорите по проект „Здрави след КОВИД-19!“, финансиран от Програма „Европа 2022“ на Столична община. 

Това е брошура, изработена по проект “Здрави след КОВИД-19!”, който Сдружение "Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма" изпълнява по Програма “Европа 2022” на Столична община. Всеки може да свали тази брошура и да я принтира:

pdf-1431 Брошура, изработена по проект “Здрави след КОВИД-19!” (публикувано: сряда, 09 ноември 2022 г., 18:02 ч.)Download  [1.15 MB]

При въпроси, свързани с постковид синдрома, пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или попълнете формуляра за консултация.  

На 30 октомври 2022 г. от 13.30 до 15 ч. с помощта на Емил Михайлов, председател на читалище “Мануш Романов”, беше организирана приемна за жителите на кв. Факултета, преболедували от КОВИД-19. В нея участваха повече от 20 души. Д-р Михайлова, ръководител на проекта, разказа за симптомите на постковид синдрома и обясни колко е важно последствията от КОВИД-19 да бъдат лекувани. 

Уведомяваме Ви, че съгласно Наредбата за компенсациите, приета с ПМС № 76, заявленията за получаване на помощи за неприетите деца в общинските детски градини за учебната 2022/2023 г. може да се подават в деловодството на районната администрация на ул. „Освобождение“ № 25.

­